Skip to main content
Nieuws

Stichting Hartekind

Doneeractie 2021:

In 2021 zijn wij samen met van den Hadelkamp auto’s gestart met de doneer actie voor Stichting Hartekind. De Stichting zet zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert/ ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. Jaarlijks horen 1.500 kersverse ouders dat het hart van hún kindje niet helemaal gezond is. Hun kind is één van de meer dan 25.000 hartekinderen in Nederland; kinderen met een hartafwijking. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte één of meerdere levensreddende operatie(s) ondergaan. Bovendien hebben hartekinderen vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. En nog altijd overlijden jaarlijks ook 150 hartekinderen, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is onder kinderen tot 15 jaar.

Waarom Stichting Hartekind:

In juni 2020 zijn eigenaar Maurice en partner Lieke trotse ouders geworden van Max en Morris, een eeneiige tweeling. Omdat Morris een hartafwijking heeft moest hij direct na de geboorte een zware open hart operatie ondergaan. Een spannende tijd. Na een periode van bijna 3 maanden in het ziekenhuis was daar eindelijk de dag aangekomen dat Morris mee naar huis mocht naar zijn ouders en broertje. Inmiddels zijn er bijna 2 jaar voorbijgevlogen met vele ups en downs, en diverse ziekenhuis bezoeken. Waar Max een stapje voorloopt komt Morris hier zeker goed achteraan, en heeft inmiddels zijn eerste stapjes gemaakt.

Overhandigen cheque:

Op maandag 04 april ’22 zijn Maurice en Morris de fantastische cheque ter waarde van €4000,- gaan overhandigen aan Stichting Hartekind. Deze cheque zal worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, hierdoor kunnen de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van hartekinderen worden verbeterd.

Eigen bijdrage:

Wilt u een eigen bijdrage leveren aan Stichting Hartekind? Kijk op de website: https://www.hartekind.nl/

 

”Kind zijn, HART nodig!”