Absorptie koelboxen

Toont alle 3 resultaten

U wilt een koelbox kopen maar u bent er nog niet over uit of dat een koelbox op gas of een koelbox op stroom of misschien wel op allebei moet zijn. Absorptie koelboxen hebben hele andere producteigenschappen dan een compressor koelbox of een thermo-elektrische koelbox. Wij helpen u graag de absorptiekoelbox te kiezen die bij u past.

De absorptie koelbox is een hele populaire koelbox naast de compressor en de thermo elektrische koelbox. De koelbox koelt tot wel 30 graden onder de omgevingstemperatuur en is volledig geruisloos. Ook kan deze koelbox op zowel gas, 12V en 230V functioneren. Wat super handig is voor in de auto, op de camping of ergens in de vrije natuur met alleen een gasfles.

Wat is een absorptiekoelbox?

De absorptiekoelbox koelt door middel van de absorptie techniek. Deze techniek heeft geen bewegende delen, dit heeft als bijkomend voordeel dat deze koelbox compleet geruisloos is. Ook de levensduur is over het algemeen zeer lang.

Het koelsysteem gebruikt 2 vloeistoffen in plaats van een: een koelvloeistof (ammoniak) en een absorptievloeistof. De absorptievloeistof gedraagt zich als een compressor maar dan op moleculaire schaal. Meestal is dit ammonia, maar soms wordt ook gewoon water gebruikt hiervoor.
Verder werkt de absorptie koelbox ook met een verdamper en een condensor. In de verdamper wordt warme lucht opgeslagen, en in de condensor wordt deze aan de buitenlucht afgegeven.

Voordelen absorptie koelbox:

– geruisloos
– 3 beschikbare energiebronnen
– lange levensduur

Nadelen absorptie koelbox:

– stabiele ondergrond nodig
– komt trager op de gewenste temperatuur

Absorptie koelbox kopen bij Koelbox4you

Bent u inmiddels overtuigd van het nut van een absorptie koelbox? U kunt deze heel eenvoudig bestellen via onze webshop, en mits voorradig en voor 15.00 uur ’s middags besteld is de volgende dag in huis!
Mocht u er na bovenstaand verhaal nog niet helemaal uit zijn? Kom langs bij Koelbox4you in Montfoort! Met meer dan 10 jaar ervaring voorzien wij u graag van een goed advies en met bijna alle type koelboxen uit voorraad leverbaar, kunt de gewenste koelbox meteen mee naar huis nemen.