Skip to main content

Dé koelboxen specialist, hoe kunnen we jou verder helpen?

Toelichting hoe mensen kunnen zoeken in de shop, naar de showroom kunnen maken of contact op kunnen nemen voor een vraag.

Auto / Vrachtwagen

Wanneer u opzoek bent naar een koelbox voor gebruik in de auto of vrachtwagen is natuurlijk de soort aansluiting belangrijk. Niet alle koelboxen zijn geschikt om in uw voertuig aan te sluiten. Het is van groot belang dat er in dit geval een 12V aansluiting aanwezig is op de koelbox. Dan heeft u de keuze uit een thermo-elektrische koelbox of een compressor koelbox.

Gaat u naar plaatsen waar hele hoge temperaturen voorkomen, houdt u er dan rekening mee dat een thermo-elektrische koelbox enkel een bepaald bereik heeft onder de omgevingstemperatuur. Ons advies is om de koelbox of de producten die u in de koelbox plaatst, indien mogelijk voor te koelen. Wilt u er zeker van zijn dat uw producten ook bij hoge temperaturen op de gewenste temperatuur blijven dan adviseren wij een compressorkoelbox.

Auto / Vrachtwagen

Recreatievoertuig

In een caravan of camper is er vaak een koelkast ingebouwd. Bent u opzoek naar een inbouwkoelkast of vrijstaande koelkast voor in uw recreatievoertuig? Kijk dan bij onze koelkasten.

Zoekt u een vervanging voor uw oude koelkast ook dan kunnen wij u helpen. De maatvoering is in de loop der jaren bijna niet gewijzigd. Stuur ons een e-mail met het typenummer en wij zoeken voor u graag het juiste nieuwe type.

Bent u opzoek naar een extra koelbox, voor bijvoorbeeld in de voortent? Klik dan verder om te zien welke koelboxen wij hiervoor adviseren.

Recreatievoertuig

Tent / Outdoor

U gaat op vakantie met de tent of de natuur in. Een goede koelbox mag dan natuurlijk niet ontbreken. Het kan zijn dat u geen elektriciteit voor handen heeft. Welke koelbox is in dit geval geschikt?

U schaft natuurlijk een koelbox aan om producten op de juiste temperatuur te bewaren. Waar let u nog meer op bij de aanschaf van de juiste koelbox? Het geluid, u wilt genieten van de rust en nachtrust, dus de koelbox moet ook stil zijn.

De oplossing hiervoor is een absorptiekoelbox of een passieve koelbox. Een absorptie koelbox kan aangesloten worden op 3 bronnen: 220/230 volt (het gewone lichtnet), 12 volt (voor in de auto) en op gas (voor als er geen elektriciteit voor handen is). Doordat de koelbox aangesloten kan worden op drie verschillende bronnen is deze koelbox multifunctioneel. Het grote voordeel van de absorptie koelbox is dat deze op gas geruisloos werkt.

Bij een passieve koelbox is een energiebron niet nodig en adviseren wij de Dometic Ice-Boxen.

Tent / Outdoor

Boot

Ook op de boot heeft u producten die u koel wilt bewaren. Bent u opzoek naar een inbouwkoelkast of vrijstaande koelkast voor op uw boot? Kijk dan bij ons assortiment koelkasten.

Zoekt u een vervanging voor uw oude koelkast ook dan kunnen wij u helpen. De maatvoering is in de loop der jaren bijna niet gewijzigd. Stuur ons een e-mail met het typenummer en wij zoeken voor u graag het juiste nieuwe type.

Bij aanschaf van een koelbox om te gebruiken op een boot, adviseren wij in de meeste gevallen een compressor koelbox. Niet alle koelboxen zijn geschikt om te gebruiken op een boot, dit heeft te maken met de stabiliteit aan boord. Door de deining en schommelingen is stabiliteit niet gegarandeerd.

Boot

Medicatie

Wanneer u of een familielid medicatie nodig heeft die koel bewaard moet blijven, kan dit problemen opleveren wanneer u op reis gaat of een dagje weg. Wij helpen u bij het vinden van een passende oplossing.

Het vervoeren van dergelijke medicijnen is voor veel mensen een hele opgave en belemmerd bij het reizen. Er bestaan weinig oplossingen om met bepaalde medicatie zonder toegang van stroom ver te reizen of een dagje weg te gaan. In ons assortiment vindt u diverse koelboxen die heel geschikt zijn voor het vervoeren van medicatie voor mens en dier. Doordat sommige koelboxen een indicator hebben aan de buitenzijde van de koelbox, kunt u precies zien welke temperatuur het is in de koelbox, zonder deze open te hoeven maken.

De meeste koelboxen zijn passieve koelboxen, wat inhoudt dat er geen stroom nodig is om de koelboxen te koelen. Dit biedt uitkomst voor bijvoorbeeld in het vliegtuig. De koelboxen van Nomad zijn uitermate geschikt voor medicatie of voeding voor mens en dier die op een bepaalde temperatuur bewaard moet blijven.

Medicatie